Spumă de fructe cu ghimbir
PrinteazaSpumă de fructe cu ghimbir din: fructe, rachiu de fructe, lapte, albusuri, zahar, lamaie, ghimbir.
- 1 kg fructe de sezon (capsune, cirese, coacaze), sau mere, pere, etc.
- 4 linguri rachiu de fructe, rom sau cognac
- 4 linguri lapte
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar
- 1 lamaie
- 2 linguri cu varf ghimbir ras
Mod de preparare:
Curăţaţi fructele de coajă, sâmburi, seminţe şi faceţi din ele un piure cât mai fin cu ajutorul unui blender.
Adăugaţi în piure ghimbirul frecat cu rachiul şi laptele şi amestecaţi. Separat, bateţi albuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie, adăugate treptat.
Când spuma de albuş se ţine bine de tel, adăugaţi câte puţin din piureul de fructe.
Amestecaţi prin răsturnare şi apoi repartizaţi amestecul în castroane pe care puneţi-le la frigider până în momentul servirii.
Spumă de fructe cu ghimbir
Pofta buna!