Stir-fry cu porc
PrinteazaO reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta.
- 200g de tăieţei de orez subţiri
- 400g carne de porc slabă, tocată
- 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari
- 2 morcovi tăiaţi bastonaşe
- 5 linguri sos de soia
- ½ lingură zahăr fin
- 3 linguri de oţet din orez sau din vin
- sucul de la 1 lime
- 1 mână frunze de mentă şi coriandru, tocate grosier
Mod de preparare:
Se pun tăieţeii de orez într-un vas şi se acoperă cu apă clocotită, se înveleşte vasul cu folie de plastic şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Între timp, se încălzeşte un wok sau o tigaie mare şi se aşază în ea carnea tocată fărâmiţată.
Se frige fără ulei, mărunţind-o cu o furculiţă sau cu o lingură de lemn, timp de 7-10 minute, până când se rumeneşte. Se adaugă ceapa verde şi morcovii şi se prăjesc încă 2 minute.
Se amestecă sosul de soia, zahărul, oţetul şi sucul de lime. Se scurg tăieţeii, se pun în tigaie şi se încălzesc. Se toarnă dressingul, verdeţurile şi se serveşte.
Stir-fry cu porc
Pofta buna!