Stiuca invelita cu sos de legume
PrinteazaStiuca invelita cu sos de legume din: suc de rosii, morcov, ceapa, varza, stiuca, sare, piper, foi de dafin, usturoi, marar, patrunjel verde.
- 1/2 litri suc de rosii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 varza medie
- 3 stiuci medii
- sare
- piper
- foi de dafin
- 4 catei de usturoi
- marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Speli ştiucile, le usuci, apoi tai fiecare ştiucă în 4 sau 5 bucăţi, în funcţie de mărime. Desfaci varza în foi, o opăreşti în apă cu sare, o laşi la scurs, apoi fiecare bucată de peşte, care a fost presărată cu sare, o înveleşti în câte o frunză de varză.
Intr-o oală pui puţin ulei şi aşezi rulourile formate. Legumele spălate şi curăţate le introduci în blender, împreună cu sucul de roşii, sarea şi usturoiul. Mai adaugi puţină apă, dacă este prea gros sosul format. Răstorni peste rulouri, acoperi cu un capac şi fierbi, împreună cu frunzele de dafin.
Laşi să fiarbă la formare 15 minute, apoi la foc mic timp de 1 h-1 h 1/2. Când e gata făcut, serveşti preparatul decorat cu pătrunjel sau mărar verde.
Stiuca invelita cu sos de legume
Pofta buna!