Ştrudel cu hribi şi cartofi
PrinteazaO reteta de studel cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 200 g hribi
- 400 g cartofi
- 1 fir de praz
- 2 ouă
- 3 linguri parmezan
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1 crenguţă de cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, pune un praf de sare, încorporeaz-o în faină şi frământă până când obţii un aluat neted şi elastic. Aşază-1 într-un castron şi lasă-1 să crească 20 de minute.
Fierbe cartofii întregi, cu coajă, în apă cu un praf de sare, după care curăţă-i şi pasează-i. Curăţă ciupercile, îndepărtează baza picioruşelor şi taie-le lamele subţiri.
Căleşte ciupercile şi usturoiul zdrobit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, apoi pune-le într-un castron şi amestecă-le cu piureul de cartofi, 1 ou, parmezanul ras, prazul tăiat rondele subţiri, frunzuliţele de cimbru, sare şi piper, după gust.
Intinde din aluat o foaie dreptunghiulară şi pune pe mijlocul ei, pe lungime, umplutura. Rulează aluatul pe lungime şi lipeşte-1 la capete, apoi aşază-1 într-o tavă şi lasă-l să crească 10-15 minute. Unge-1 cu ou bătut şi coace-1 25-30 de minute la 190° C.
Scoate ştrudelul din cuptor şi lasă-1 să se răcorească. Taie-1 bucăţi şi serveşte-1, după gust, cu o salată de crudităti.
Ştrudel cu hribi şi cartofi
Pofta buna!