Ştrudel cu piept de pui
PrinteazaO reteta de strudel cu piept de pui din: aluat, piept de pui, ceapa, unt, patrunjel verde, cimbru, ulei, sare, piper, galbenus si lapte.
- 1 foaie aluat foitaj (400 g)
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 1/4 pachet cu unt
- patrunjel verde
- cimbru
- ulei
- sare
- piper
pentru uns:
- 1 galbenus
- 1-2 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Lasă de cu seară aluatul să se dezgheţe în frigider. Toacă mărunt ceapa şi pune-o la înăbuşit în untul topit. Când a devenit sticloasă, adaugă pieptul de pui tăiat în cubuleţe. Sărează şi piperează, aromatizează după gust. Când s-a pătruns carnea, dă-o deoparte şi las-o să se răcorească.
Pune foaia pe masa de lucru, întinde-o puţin cu sucitorul şi aşază carnea răcorită şi amestecată cu pătrunjel verde tocat fin. Rulează şi pune ştrudelul format în tava acoperită cu hârtie de copt. Unge-l cu amestecul de gălbenuş şi lapte şi dă-l la cuptorul încins pentru 30 de minute.
Taie-l doar după ce s-a răcorit şi serveşte-l cu un pahar de şpriţ alb şi rece ca gheaţa.
Ştrudel cu piept de pui
Pofta buna!
Incoming search terms:
- strudel cu carne de pui