Strudel cu piersici
PrinteazaStrudel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, migdale, biscuiti si lapte.
Ingrediente:
aluat:
- 20 g drojdie
- 60 g zahar
- 400 g faina
- 200 ml lapte caldut
- 80 g unt topit
- 1 galbenus
- coaja de lamaie rasa
- 1 praf sare
- zahar pudra
umplutura:
- 8 jumatati de piersici din compot
- 2 plicuri zahar vanilinat
crusta si glazura:
- 100 g unt
- 90 g zahar
- 70 g migdale rase
- 90 g biscuiti macinati
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Mod de preparare:
Amestecă drojdia zdrobită cu 1 linguriţă de zahăr şi una de făină; se toarnă puţin lapte cald şi se amestecă; se lasă să crească maiaua cca 15 min. Se bat gălbenuşurile cu zahăr şi unt; se înglobează coajă de lămâie, făină şi maiaua.
Toarnă câte puţin lapte şi se frământă aluatul; se acoperă şi se lasă să crească cca 1 oră, timp în care se mai frământă o dată.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie din 1/2 de aluat. Se taie piersicile felii. Intr-un castron se face un aluat sfărâmicios din unt tocat, zahăr, migdale şi biscuiţi; se împarte cantitatea în patru.
Presară 1/4 din cantitate pe foaia de aluat şi se aşază piersici; se presară zahăr vanilinat şi se rulează.
Se bat ouăle cu lapte şi se unge rulada; se presară al doilea sfert din cantitatea de fulgi de aluat şi se procedează la fel cu restul ingredientelor.
Ruladele se coc la cuptorul preîncălzite la 180 °C cca 35 minute.
Strudel cu piersici
Pofta buna!