Strudel cu spanac şi stafide
PrinteazaO reteta de strudel cu spanac si stafide din: faina, margarina, spanac, smantana, branza de vaci, oua, stafide, miez de floarea soarelui si sare. Spanacul este foarte sănătos dacă nu neapărat pentru fierul conţinut (destul de redus, mult mai mult conţinând ştevia), măcar pentru clorofilă.
- 340 g faina
- 250 g margarina
- 100 ml apa amestecata cu o lingura cu otet
pentru umplutura:
- 1 kg spanac proaspat
- 50 ml smantana
- 150 g branza grasa de vaci
- 2 oua
- 2 linguri cu stafide
- 4 linguri cu mieji de floarea soarelui
- sare
Mod de preparare:
Frământă toate ingredientele pentru aluat mai întâi cu lingura, apoi cu mâinile, pe planşetă. Lasă la rece minimum două ore.Opăreşte spanacul, toacă-l mărunt şi stoarce-l.
Adaugă smântână, brânza, un ou, stafidele şi miejii de floarea-soarelui şi sare.întinde foaia de aluat şi aşază umplutura (nu mai groasă de un deget).
Rulează strâns şi pune în formă cu marginea în jos. Unge cu ou bătut şi dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, timp de 25-30 de minute.
Strudel cu spanac şi stafide
Pofta buna!