Strudel cu varza si prune
PrinteazaStrudel cu varza si prune din: faina, sare, ulei, ou, apa, pesmet, varza, unt, zahar, smantana, sare, branza de vaci, oua, zahar pudra, prune uscat si suc de lamaie.
aluat:
- 250 g faina
- 1 praf de sare
- 1 lingura ulei
- 1 ou
- 125 ml apa calduta
- 6 linguri pesmet
umplutura:
- 800 g varza
- 30 g unt
- 2 linguri zahar
- 50 g smantana
- sare
- 125 g branza de vaci
- 2 oua
- 2 linguri zahar pudra
- 50 g prune uscate
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Se toacă varza; se căleşte, adăugând zahăr şi sare; se toarnă apă şi se fierbe 45 min. Se lasă să se răcească.Se bat gălbenuşurile cu brânză de vaci; se înglobează zahăr pudră şi jumătăţi de prune; se dă la frigider.
Se amestecă făina cu sare; se adaugă oul şi uleiul, eventual câteva picături de apă; se frământă un aluat omogen. Se împarte în 2 porţii, din care se întinde câte o foaie. Se presară pe foi pesmet, lăsându-se liberă câte o margine de 6 cm.
Albuşurile rămase se amestecă cu sucul de lămâie şi se bat. Se amestecă varza cu brânză; se înglobează treptat albuşurile. Se repartizează umplutura pe foi şi se rulează pe lung. Se aşază într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.
Se ung strudele cu smantana si se coc 35045 minute in cuptorul incins la 170-175C, pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar inainte de servire.
Strudel cu varza si prune
Pofta buna!
N-am gustat strudel cu varza pana acum, chiar n-am gustat
Vreau sa incerc si eu strudelul asta