Sufleu de cod cu spanac
PrinteazaO reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi, oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper.
- 1 kg spanac
- 4 fileuri de cod (250 g fiecare)
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 legatura usturoi verde
- 1 lingura faina
- 150 ml smantana
- 4 linguri ulei
- unt pentru uns formele
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi spanacul, puneţi-l la fiert în apă cu sare. Când frunzele s-au înmuiat, scurgeţi-l de apă, lăsaţi-l la răcit şi tocaţi-l mărunt. Amestecaţi gălbenuşurile cu făina, smântână, uleiul şi albuşurile bătute spumă, în această compoziţie adăugaţi spanacul tocat, usturoiul pisat şi tăiat mărunt cel verde.
Condimentaţi şi amestecaţi prin răsturnare. Este bine să puneţi albuşurile la final,, ca să crească mai uşor preparatul. Ungeţi cu unt 4 castroane, presăraţi-le cu pesmet şi puneţi în fiecare di n compoziţia cu spanac, până la % din înălţimea castronului. Aşezaţi în mijloc câte o bucată de peşte, bine condimentată.
Puneţi castroanele la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puţin 25 – 30 de minute. Serviţi sufleul cald în vasul în care s-a copt.
Sufleu de cod cu spanac
Pofta buna!