Sufleu cu branză
PrinteazaSufleu cu branză
- 50 g de unt
- 50 g de făină
- 500 ml lapte
- 150 g de caşcaval sau orice fel de brânză care se poate rade
- 5- 6 ouă
- piper
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Pui untul la topit, apoi adaugi făina şi amesteci până se încinge bine fără să se rumenească.
Stingi cu lapte călduţ, potriveşti de sare şi piper şi după ce ai luat sosul de pe foc, adaugi o parte din brânza rasă.
Laşi sosul să se răcească pui şi restul de brânză rasă, apoi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Amesteci cu o lingură de lemn, de sus în jos ca să se încorporeze albuşurile în compoziţie.
Pui sufleul imediat într-o formă unsă cu unt şi-l dai la cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna!