Sufleu de broccoli cu cartofi si nucsoara

Printeaza

Sufleu de broccoli cu cartofi si nucsoara din: cartofi, broccoli, morcov, oua, sare, nucsoara, piper, smantana, lapte, pesmet, unt.

Ingrediente:Sufleu_de_broccoli_cu_cartofi_si_nucsoara

  • 400 g cartofi fierti in coaja
  • 300 g broccoli
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • sare
  • 1 praf nucsoara rasa
  • piper alb
  • 200 ml smantana grasa
  • 250 ml lapte
  • 20 g pesmet
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii în felii de cca 0,5 cm. Se despart bucheţelele de broccoli şi se spală cu apă rece. Se curăţă morcovul şi se taie rondele. Se unge o formă de sufleu cu unt şi se presară pesmet. Se aşază straturi alternative de cartofi, broccoli şi morcovi. Se bat ouăle cu sare, se adaugă nucşoară şi piper.

Se înglobează smântână şi laptele, bătând în continuare. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se toarnă amestecul peste legume, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace la cuptor 45-50 min. Cu cca 5-10 min, înainte de terminarea timpului de coacere, se scoate folia de deasupra şi se coace în continuare până se rumeneşte.

Sufleu de broccoli cu cartofi si nucsoara

Sufleu_de_broccoli_cu_cartofi_si_nucsoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.