Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon
PrinteazaSufleu de cartofi cu rozmarin si bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, ardei iute, mustar de Dijon, telina si cartofi.
- 8 felii bacon
- 450 ml smantana
- 300 ml lapte
- 2 catei de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 1 ardei iute
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 radacina de telina (500 g)
- 600 g cartofi
Mod de preparare:
Se prăjeşte puţin baconul fără adaos de grăsime. Se taie felii căţeii de usturoi. Se rup acele de rozmarin. Se taie fâşii ardeiul iute (curăţat de seminţe).
Se amestecă smântână cu lapte; se adaugă usturoi, rozmarin, fâşii de ardei şi muştar; se lasă să fiarbă puţin împreună.
Ţelina şi cartofii se decojesc şi se taie felii subţiri. Se ung 4 forme mici de sufleu; se aşază înăuntru straturi alternative de ţelină, cartofi şi bacon.
Se toarnă amestecul de smântână şi se coace 60-75 min. în cuptorul încins la 180 °C, până se rumeneşte.
Se scoate din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min. înainte de servire.
Sufleu de cartofi cu rozmarin si bacon
Pofta buna!