Sufleu de cascaval cu nucsoara
PrinteazaSufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, unt, faina, lapte dulce, oua, nucsoara, sare si piper.
- 150 g cascaval tare
- 60 g unt
- 40 g faina
- 400 ml lapte dulce
- 4 oua
- nucsoara rasa
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o crati-ţă, adaugi făina şi amesteci continuu până se omogenizează complet (nu trebuie să se rumenească1). Torni peste făină laptele fierbinte, în fir subţire, amestecând continuu, ca să nu se facă cocoloaşe. Adaugi apoi caşcavalul ras şi amesteci bine până se topeşte.
Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând energic după fiecare, condimentezi cu sare, piper, nucşoară rasă, după gust. Separat, baţi albuşu-rile spuma tare şi le incorporezi delicat în compoziţie, amestecând de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia cât mai aerată.
Torni compoziţia în 4 vase ceramice termorezistente mici, unse cu unt (sau într-un singur vas mai mare), având grijă să nu depăşească trei sferturi din capacitatea vasului, pentru a da posibilitatea sufleului să crească frumos.
Coci sufleul circa 30 de minute, la foc potrivit .şi nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii pentru a nu se opri din creştere. Il serveşti imediat.
Sufleu de cascaval cu nucsoara
Pofta buna!
N-am gustat niciodata sufleu de cascaval cu nucsoara