Sufleu de ciuperci cu şuncă
PrinteazaSufleu de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua, conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata de cruditati.
- 200 g sunca
- 150 g ciuperci
- 100 g cascaval mai tare
- 80 g faina
- 550 ml lapte dulce
- 5 oua
- o conopida mica
- un fir de praz
- 100 g unt
- sare
- piper
- patrunjel
- paine cu malai
- salata de cruditati
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă făina împreună cu laptele rece. Se pun la fiert şi când s-a îngroşat se ia de pe foc, se condimentează şi se lasă să se răcească. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se toacă mărunt. Conopida se rupe în bucheţele, se spală, se fierbe în apă cu sare şi se scurge.
Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc legumele în untul încins împreună cu şunca tăiată bucăţele, se scot într-un bol şi se lasă să se răcească. Peste laptele cu făină se pune caşcavalul ras şi şunca cu legumele prăjite, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă.
Separat se mixează albuşurile până devin tari, se pun peste ingredientele din bol, se presară pătrunjel tocat şi se amestecă. Se toarnă în forme unse cu unt presărate cu făină şi se introduc în cuptorul încins, se coc la foc potrivit 45 de minute, având grijă sa nu se arda. Se serveste cald, cu salata de cruditati sau paine cu malai.
Sufleu de ciuperci cu şuncă
Pofta buna!