Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza
PrinteazaSufleu de dovlecei cu ardei gras si branza din: ciuperci uscate, spanac, dovlecei, sare, rosii uscate in ulei, usturoi, ardei grasi, busuioc, oua, ricotta, piper, boia, smantana si mozzarella.
- 20 g ciuperci uscate
- 150 g spanac
- 300 g dovlecei
- sare
- 100 g rosii uscate in ulei
- 1 catel de usturoi
- 500 g ardei grasi rosii
- 1/2 legatura busuioc
- 5 oua
- 200 g Ricotta
- piper
- boia
- 200 ml smantana
- 125 g mozzarella
Mod de preparare:
Ciupercile se lasă să se înmoaie 30 min. în apă fierbinte. Spanacul se curăţă şi se toacă. Dovleceii se curăţă; se taie fâşii subţiri longitudinale. Se opăresc 2 min. în apă cu sare, se trec prin apă rece şi se şterg.
Se scurg roşiile şi se taie cuburi. Se curăţă ardeiul gras şi se taie cuburi. Busuiocul se curăţă şi se toacă.
Cuptorul se încinge la 200° C. Se amestecă un ou cu ricotta, spanac, sare, piper, roşii şi 1/2 din cantitatea de usturoi, pisat. Se aşază pe fiecare felie de dovlecel câte 1 lingură de compoziţie de brânză şi se rulează. Se aşază într-o formă unsă.
Se amestecă 4 ouă cu smântână, ciuperci stoarse, ardei gras, busuioc, usturoi, boia şi sare şi se toarnă peste rulouri. Se coace sufleul 50 min. Se aşază deasupra cuburi de mozzarella şi se mai coace sufleul la cuptor 5 min.
Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza
Pofta buna!