Sufleu de legume si carne tocată
PrinteazaO reteta de sufleu de legume si carne tocata din: rosii, dovlecel, ardie gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, carne tocata de vita, sare, piper si branza emmentaler.
- 300 g rosii
- 1 dovlecel
- cate un ardei gras rosusi galben
- 1 morcov mare
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei
- 400 g carne tocata de vita
- sare
- piper
- 100 g branza emmentaler data pe razatoare
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi roşiile şi dovlecelul rondele, iar ardeiul, fâşii. Daţi morcovul pe râzătoare. Tăiaţi ceapa şi usturoiul mărunt.Tocaţi pătrunjelul.
Prăjiţi ardeiul în 2 linguri de ulei, apoi adăugaţi morcovul şi dovlecelul.
Scoateţi-i şi lăsaţi-i să se scurgă pe un prosop de hârtie. Căliţi ceapa şi usturoiul în uleiul rămas. Prăjiţi acolo şi carnea tocată, condimentaţi-o şi adăugaţi şi pătrunjelul.
Aşezaţi într-o formă de sufleu pe rând carnea tocată, legumele şi roşiile, apoi presăraţi brânza şi daţi sufleul cca 30 de minute la cuptor.
Sufleu de legume si carne tocată
Pofta buna!