Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci
PrinteazaSufleu de mazăre cu orez si ciuperci din: orez, mazare, oua, cascaval, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, ulei, unt, verdeata, faina, lapte.
- 1 cana orez
- 1/2 kg mazare boabe, noua
- 2 oua
- 100 g cascaval
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 ciuperci
- sare
- piper
- ulei
- unt
- verdeata
pentru sos:
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 1/2 l lapte
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, pătrunjelul şi ceapa şi le fierbi. în supa rezultată, fierbi şi mazărea, separat. Orezul ales îl căleşti în unt şi apoi adaugi supa de zarzavat, după care continui fierberea. După aceea amesteci cu 3/4 din mazărea fiartă şi adaugi sare şi piper după gust. Tai ciupercile mărunt şi le înăbuşi 10-15 minute în unt. Adaugi sare si verdeaţă.
Pregăteşti sosul alb: Pui untul într-o crăticioară, adaugi făina şi apoi laptele fierbinte. Amesteci continuu şi pui sare după gust. Amesteci sosul cu restul de mazăre, cu gălbenuşurile şi cu albuşurile bătute spumă. într- un vas de cuptor uns cu unt, pui în mijloc un cerc metalic (inel).
De jur împrejurul inelului pui amestecul de orez cu mazăre, caşcaval, iar deasupra torni sosul alb. Razi caşcaval şi dai amestecul la cuptor pentru gratinare, timp de 15- 20 de minute. Scoţi inelul metalic şi în locul lui pui ciupercile călite.
Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci
Pofta buna!
A iesit bun sufleul 😀 ?