Sufleu de somon cu spanac
PrinteazaSufleu de somon cu spanac din: cartofi, spanac, sare, usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa de legume, branza de vaci, parmezan, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie, file de somon.
- 500 g cartofi roşii
- 1 mână spanac
- sare
- 2 căţei de usturoi
- 2 cepe roşii
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 100 ml vin alb
- 400 ml supă de legume
- 150 g brânză de vaci
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri smântână
- piper
- nucşoară
- suc de lămâie
- 600 g file de somon (fără piele)
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o cantitate mică de apă cca 20 min. Se lasă să se răcorească puţin şi se decojesc; se taie bucăţi. Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă clocotită cu sare. Se scoate şi se trece prin jet de apă foarte rece. Se lasă să se scurgă, se stoarce şi se toacă.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se toacă usturoiul, iar ceapa se taie rondele. Se încinge untul şi se călesc ceapa şi usturoiul şi se presară făină; se căleşte. Se stinge cu vin alb şi se toarnă apoi supa de legume; se lasă să fiarbă cca 3 min. Se ia vasul de pe foc şi se înglobează în sos brânza de vaci, parmezanul şi smântână. Se condimentează cu sare, piper, suc de lămâie şi nucşoară.
Se taie peştele cuburi. Se amestecă împreună cu spanacul şi cartofii; se aşază într-o formă de sufleu unsă. Se toarnă deasupra sosul de brânză şi se coace sufleul la cuptor cca 25 min. Se ornează cu frunze de spanac şi felii de lămâie. Se serveşte alături o salată verde cu vinegretă.
Pofta buna!