Sufleu de telina cu broccoli si bresaola
PrinteazaSufleu de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan, telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper.
- 1/4 l lapte
- 200 g bresaola
- 50 g unt
- 50 g parmezan ras
- 1 telina
- 1 lingura faina
- 1 lingura gris
- 2 oua
- 1 buchetele broccoli
- sare
- piper
Mod de preparare:
Broccoli se spala si se desface in buchetele cat mai mici. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu broccoli. Cand sunt fierte se pun intr-un blender pana cand se obtine un piure dens. Se amesteca faina cu laptele si cu untul topit.
Se adauga peste piureul de legume. Se incorporeaza treptat bresaola taiata cubulete, parmezanul ras, grisul si galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele, amestecandu-se prin rasturnare. Pentru a se obtine un sufleu cat mai spumos, nu trebuie sa se amestece cu mixerul.
Se toarna compozitia in buluri termorezistente, unse cu unt si tapetate cu pesmet. Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 20 de minute.
Sufleu de telina cu broccoli si bresaola
Pofta buna!