Sufleu de vinete cu carne tocată

Printeaza

Sufleu de vinete cu carne tocată

Ingrediente:Sufleu de vinete cu carne tocata

  • 1 vânătă mare
  • 1 ceapă
  • 500 g cartofi
  • 1 piept de pui
  • 2 roşii
  • 250 ml lapte
  • 4 lin­guri amidon alimentar
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou
  • 150 g smântână
  • 1 căţel de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi-i laşi să se răcească. Cureţi ceapa şl usturoiul, le tai mărunt, decojeşti vânătă, o tai felii pe lungime şi le rumeneşti în ulei.

Inăbuşi ceapa şi usturoiul, adaugi carnea dată prin maşina de tocat, pui sare, cimbru, boia, rozmarin şi piper după gust şi mai laşi tigaia pe foc 5 minute. Opăreşti apoi roşiile, le tai împreună cu cartofii felii subţiri.

Fierbi apoi laptele, adaugi amidonul, laşi compoziţia să se îngroaşe, apoi o dai deoparte şi încorporezi smântână şi oul.

Potriveşti gustul de sare, piper şi nucşoară. Aşezi apoi într-o formă rezistentă la temperatură unsă cu ulei un strat de vinete, un strat de l cartofi, roşii, carne tocată şi continui până termini cu un start de vinete, torni sosul pregătit si dai totul la cuptor.

Inainte de a aduce la masa presară mărar fin tocat.

Sufleu de vinete cu carne tocată

Sufleu de vinete cu carne tocata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.