Remediu natural expectorant și calmant. Cimbrișorul (Thymus serpyllum) este o plantă medicinală cu efecte antiseptice, expectorante și antiinflamatoare. Siropul de cimbrișor este un remediu natural eficient pentru calmarea tusei uscate, fluidizarea mucusului și ameliorarea iritațiilor gâtului. Ingrediente 50 g frunze și flori uscate de cimbrișor 500 ml apă 300 […]
Sufleu de legume
PrinteazaSufleu de legume din: varza de bruxelles, fasole verde, morcovi, vanata, ardei gras, sare, mazare, unt, ulei de masline, piper si cascaval.
Ingrediente:
- 300 g varza de Bruxelles
- 200 g fasole verde
- 2 morcovi
- 1 vanata
- 1 ardei gras rosu
- sare
- 150 g mazare congelata
- 25 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- piper
- 200 g cascaval ras
Mod de preparare:
pregătesc legumele. crestează căpăţânile de varză. rup păstăile de fasole verde. Morcovii se taie felii.
taie cuburi vânătă şi ardeiul gras. Varza se opăreşte cea 5 min.; după 2 min. se adaugă în aceeaşi apă şi mazărea şi morcovii.
scot toate şi se trec prin jet de apă rece; se lasă să se scurgă.
încinge cuptorul la 210°C. Intr-o tigaie de teflon se încing untul şi uleiul de măsline. prăjesc înăuntru bucăţelele de vânătă şi de ardei gras, timp de cea 4-5 min., amestecând.
adaugă restul de legume şi se condimentează; se mai prăjesc 5 min.
aşază într-o formă de sufleu şi se presară caşcaval. lasă să se gratineze la cuptor 10-15 min.
Sufleu de legume
Pofta buna!
Sirop de cimbrișor pentru tuse uscată
Incoming search terms:
- sufleu de legume
- legume la cuptor cu cascaval
mi-e pofta de-un sufleu de legume
Nu prea mi-e pofta
Foarte bun sufleul de legume