Sunca in aluat

Printeaza

 Sunca in aluat

Faci un aluat nesărat din făină de secară, îl împărţi în două bucăţi şi întinzi în tavă o foaie groasă de un deget, o stropeşti cu apă, aşezi şunca pe care ai curăţat-o, ai desărat-o şi ai spălat-o bine şi o acoperi cu o altă foaie de aluat.

Lipeşti marginile celor două foi de aluat, netezeşti foaia de deasupra cu mâna înmuiată în apă şi dai tava la cuptorul încins, pentru aproximativ o oră. Incerci dacă şunca este gata înţepând cu un ac lung sau cu o surcea de lemn.

După ce ai scos şunca din cuptor, o laşi să se răcească la aer, fără să iei coaja de aluat. Pentru copt e bine să alegi din şuncă bucăţi ce au un strat subţire de slănină.

Sunca in aluat

Sunca in aluat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.