Supa alba de gris
PrinteazaSupa alba de gris din: cartofi, morcovi, telina, patrunjel, apa, gris, sare, oua, cascaval.
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 patrunjel cu frunze
- 1 l apa calda
- 2 linguri cu gris
- sare
- 2 oua
- 1 felie de cascaval ras
Mod de preparare:
Se strecoara supa de legume, se pune pe foc si cand da in clocot se pune grisul in ploaie, se lasa sa fiarba 20 minute. Se sareaza, se trage supa de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Cele 2 oua crude se bat spuma cu supa calda.
Peste ele se rade cascaval. Compozitia se rastoarna peste supa. Se amesteca in continuu, ouale nu trebuie sa se inchege. Supa se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.
Pofta buna!