Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel
PrinteazaO reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel.
- 4 ardei grasi galbeni
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 ardei capia rosu
- 1 ceapa mare rosie
- un graunte de usturoi
- 2-3 morcovi tineri fragezi
- 1 bucatica mica de radacina de telina
- 1/2 dovlecel mic
- 1/2 ou
- 2 linguri iaurt (sau smantana)
- cateva linguri ulei
- sare
- piper
pentru crutoane:
- 3-4 felii de paine
- 1 lingura iaurt
- 40 g unt
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1/2 ou
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de coajă legumele, apoi le toci foarte mărunt. Pui legumele mărunţite într-o crăticioară cu puţin ulei şi apă, să se înăbuşe bine. Presari un praf de sare şi piper şi amesteci din când în când, adăugând apă după caz, până ce s-au înmuiat bine şi au căpătat gust.
In acest moment mixezi bine cu un blender manual legumele, obţinând o cremă galben-portocalie. Pui câte puţină apă fiartă, lungind supa până umpli crăticioara. Mai laşi la fiert, să dea în clocot, după care opreşti focul şi iei cu polonicul puţină supă pe care o pui într-un castronel.
Când se răceşte puţin, amesteci supa cu 1/2 ou bătut, împreună cu iaurtul (smântână). Torni conţinutul castronelului în restul de supă. Mai laşi supa cu capacul pus, la foc pentru încă 1 minut, apoi stingi focul. Supa o poţi servi trecută prin sită, pentru un aspect mai fin, dar şi mai grosuţă, fără să o pasezi.
Pregăteşti crutoanele aşa: fărâmiţezi bine pâinica, o înmoi cu iaurtul, apoi adaugi verdeaţa tocată foarte mărunt, 1/2 de ou bătut şi untul moale. Pasta obţinută o întinzi pe o bucăţică de hârtie de copt şi o coci într-o tăviţă de chec la cuptor. Laşi să se coacă timp 10 minute pe fiecare parte.
Tai apoi cuburi pe care le scufunzi în supă în momentul servirii.
Pofta buna!