Supă aztecă
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina, morcov, rosie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper.
- 250 g fasole pestriţă
- 200 g porumb boabe (din conservă)
- 100 g ciuperci champignon
- 30 g kaizer afumat
- 1 l supă concentrată de pui
- 1 ceapă mică
- 1 tijă mică de ţelină
- 1 morcov mediu
- 1 roşie medie
- 1 ardei iute proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- coriandru proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi morcovul şi taie-le cuburi. Spală ţelina şi tai-o bucăţele. Decojeşte roşia, îndepărtează seminţele şi tai-o felii subţiri. Taie kaizerul bastonaşe subţiri. Spală cu grijă ciupercile, scurge-le bine şi taie-le lamele subţiri.
Incinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa şi kaizerul, apoi adaugă ţelina şi morcovul şi lasă-le să se înăbuşe, la foc mic, circa 10 minute. Adaugă fasolea, ciupercile, roşiile, ardeiul, boabele de porumb fierte în prealabil şi acoperă totul cu supa concentrată de pui.
Potriveşte gustul cu sare şi piper şi fierbe totul 30 de minute la foc mic. Presară coriandru tocat şi serveşte.
Supă aztecă
Pofta buna!