Supa de cartofi cu ceapa

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de cartofi si ceapa din: cartofi, morcovi, telina, gulie, unt, supa de legume, smantana, sare, piper, nucsoara, ceapa, ulei de floarea soarelui si cimbru.

Ingrediente:Supa de cartofi cu ceapa

  • 600 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 200 g telina
  • 1 gulie
  • 2 linguri unt
  • 1 l supa de legume
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita frunzulite de cimbru

 

Mod de preparare:

Se descojesc si se taie cuburi cartofii, telina, morcovii si gulia. Se topeste untul si se calesc legumele 3-4 minute.

Se toarna supa de legume si se lasa sa fiarba la foc moale 25-30 de minute. Se paseaza si se mai da intr-un clocot. Se ingloabeaza smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se taie ceapa si se caleste in ulei de floarea soarelui pana ce devine aurie. Supa se repartizeaza in 4 cesti sau boluri preincalzite si se orneaza cu ceapa si frunze de cimbru.

Supa de cartofi cu ceapa

Supa de cartofi cu ceapa

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.