Supa de cartofi cu ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de cartofi si ceapa din: cartofi, morcovi, telina, gulie, unt, supa de legume, smantana, sare, piper, nucsoara, ceapa, ulei de floarea soarelui si cimbru.
- 600 g cartofi
- 2 morcovi
- 200 g telina
- 1 gulie
- 2 linguri unt
- 1 l supa de legume
- 200 ml smantana
- sare
- piper
- nucsoara
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita frunzulite de cimbru
Mod de preparare:
Se descojesc si se taie cuburi cartofii, telina, morcovii si gulia. Se topeste untul si se calesc legumele 3-4 minute.
Se toarna supa de legume si se lasa sa fiarba la foc moale 25-30 de minute. Se paseaza si se mai da intr-un clocot. Se ingloabeaza smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se taie ceapa si se caleste in ulei de floarea soarelui pana ce devine aurie. Supa se repartizeaza in 4 cesti sau boluri preincalzite si se orneaza cu ceapa si frunze de cimbru.
Supa de cartofi cu ceapa
Pofta buna!