Supa de ceapa cu ciuperci
PrinteazaSupa de ceapa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, smantana, faina, chimen, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g ceapa
- 500 g ciuperci
- 250 ml smantana
- 1 lingura faina
- 1 lingurita chimen macinat
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa si ciupercile. Taiati ceapa in rondele si ciupercile in feliute cat mai fine.
Caliti ceapa in ulei, dupa ce ati presarat-o cu sare.
Cand ceapa incepe sa se inmoaie, adaugati ciupercile si lasati-le sa se caleasca la foc potrivit.
Daca apa lasati de ciuperci scade, adaugati putina apa, in asa fel incat ingredientele sa fie acoperite tot timpul de lichid.
Cand toate ingredientele s-au inmuiat, adaugati smantana in care ati amestecat faina si chimenul.
Turnati 200 ml apa si amestecati ingredientele, apoi lasati supa sa fiarba 15 minute cel putin.
Supa se serveste cu paine prajita.
Supa de ceapa cu ciuperci
Pofta buna!
Nu-mi palce supa asta
Eu nu am mancat niciodata supa din asta