Supă de ceapă gratinată
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, faina, supa concentrata, paine toast, emmentaler, roquefort, sare si piper.
- 350 g ceapă
- 80 g unt
- 35 g faină albă
- 1 l supă concentrată de legume sau de pui
- 8 felii de pâine toast
- 250 g Emmentaler
- 100 g Roquefort
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte uşor într-o cratiţă neaderentă cepele tăiate rondele subţiri, amestecând frecvent, să nu se ardă. Când devin aurii, adaugă faina, amestecă bine şi toarnă supa fierbinte. Fierbe 10 minute, apoi sărează şi piperează după gust.
Taie pâinea cuburi, aşază crutoanele într-o tavă şi dă-le la cuptor, până când se usucă. Ia 4 boluri pentru supă şi aşază pe fundul lor, în 3 straturi, crutoanele şi cele două tipuri de brânză rase pe răzătoarea mare. Toarnă peste ele supa fierbinte şi las-o să se odihnească 5 minute, în aşa fel încât crutoanele să o absoarbă.
Pune bolurile într-o tavă şi aşaz-o în cuptorul încins. Lasă-le la foc mic până când crutoanele prind culoare şi serveşte supa cu bucăţele de unt deasupra.
Supă de ceapă gratinată
Pofta buna!