Supă de chimen cu mei
PrinteazaO reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper.
- 1 lingura chimen
- 1 lingura faina
- 1 ceapa
- 100 ml smantana
- 50 g mei
- 2 linguri ulei
- 1 legatura frunze de telina
- 50 g parmezan sau cascaval mai tare
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o în ulei şi puţină apă. Când începe să se îngălbenească, adăugaţi boiaua şi făina, amestecată cu smântână, amestecaţi să nu se formeze cocoloaşe şi mai adăugaţi 1 litru infuzie concentrată de chimen. (Puteţi să lăsaţi şi seminţele în supă).
Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Adăugaţi meiul ales şi spălat, frunzele de ţelină tocate, sare şi piper după plac. Lăsaţi să fiarbă încă 10 minute, apoi opriţi focul. Radeţi câte 1/2 lingură de parmezan deasupra, când serviţi supa.
Supă de chimen cu mei
Pofta buna!