Supa Cioppino
PrinteazaO reteta de supa cioppino din unt, ceapa, usturoi, patrunjel, 2 canserve de rosii, supa de pui, frunze de dafin, busuioc uscat, cimbru, oregano, vin alb, carne de crab, file de cod, creveti, scoici saint jaques, scoici si midii.
Ingrediente:
- 175 g unt
- două cepe
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- o legătură de pătrunjel
- două conserve de roşii
- 500 ml supă de pui
- două frunze de dafin
- o lingură de busuioc uscat
- o jumătate de linguriţă de cimbru
- o jumătate de linguriţă de oregano
- 230 ml apă
- 350 ml vin alb
- 300 g carne de crab
- 300 g fileuri de cod
- 650 g creveţi
- 650 g scoici Saint Jaques
- 18 scoici mici
- 18 midii
Mod de preparare:
Untul se topeşte la temperatură medie într-o oală mare. Se adaugă cepele tocate, usturoiul şi pătrunjelul tocat. Se lasă la foc mic, amestecând din când în când până se înmoaie ceapa.
Se pun în oală roşiile tăiate bucăţi, supa de pui, frunzele de dafin, busuiocul, cimbrul, oregano, apa şi vinul. Se amestecă foarte bine, apoi se acoperă oala cu un capac. Se lasă să fiarbă aşa timp de o jumătate de oră.
Se adaugă apoi creveţii decorticaţi, cele două feluri de scoici, midiile, fileurile de cod mărunţite şi carnea de crab. Se lasă să fiarbă, apoi se micşorează flacăra şi se mai ţine 5-7 minute, până când se desfac cochiliile. Se pune supa în boluri şi se serveşte caldă, cu pâine prăjită.
Supa Cioppino
Poftă bună!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/supa-cioppino html