Supă-cremă de ardei gras
PrinteazaO reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana.
- 4 cepe frantuzesti
- 5 ardei grasi (portocalii sau roșii)
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fire cimbru
- 250 g rosii decojite (conservă)
- 1 foaie de dafin
- 600 ml supă de legume sau de pasăre
- sare
- piper
- zahăr
- câteva fire de busuioc sau pătrunjel
- 4 linguri smântână dulce
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se curătă ardeii grași și se taie pulpa cuburi. Se încinge uleiul într-o oală și se călesc ceapa și ardeiul gras, amestecând.
Se adaugă în oală roșiile, cimbrul, foaia de dafin si supa; se condimentează cu sare, piper si zahăr.
Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se scot din supă foaia de dafin și cimbrul. Se pasează supa cu mixerul.
Se toacă busuiocul sau pătrunjelul. Înainte de servire, se adaugă în supă smântâna și se ornează cu fâsii de busuioc.
Supă-cremă de ardei gras
Pofta buna!