Supă-cremă de cartofi cu andive
PrinteazaSupă cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume, ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii.
- 250 g cartofi albi
- 2 cepe
- 1 lingura ulei
- 500 ml supa de legume
- 1 ardei iute
- 200 g andive
- 200 ml smantana
- sare
- piper
- 50 g sunca
- 2 linguri rondele de ceapa ciorii
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi mari. Se curata si se toaca ceapa si ardeiul iute. Se incinge uleiul intr-o cratita adanca; se prajesc inauntru ceapa si cartofii. Se toarna deasupra supa si ardeiul iute tocat. Se lasa sa fiarba inabusit, cu capacul pus, timp de circa 20 de minute.
Se curata si se spala andiva. Se pun deoparte, pentru garnisit, 4 frunze mici; restul de frunze se toaca, se asaza in supa si se paseaza. Se toarna smantana si se incalzeste putin. Se sareaza si se pareaza supa dupa gust.
Se taie fasii sunca si se fac rulouri mici. Supa se toarna in farfurii adanci si se garniseste cu andive si rulouri de sunca. Se presara deasupra rondele de ceapa ciorii. Supa se serveste fierbinte.
Supă cremă de cartofi cu andive
Pofta buna!
O sa incerc si eu supa crema de cartofi, pare foarte tare