Supă-cremă de cartofi cu bacon
PrinteazaSupă-cremă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval, sare, piper, busuioc.
- 400 g cartofi
- 2 cepe albe potrivite
- 1 l lapte
- 50 g unt
- 300 g bacon
- 250 g cascaval
- sare
- piper
- busuioc, pentru decor
Mod de preparare:
Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare. Cureţi ceapa şi o tai rondele. Când începe să clocotească, adaugi ceapa. După câteva clocote, adaugi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Laşi totul să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.
Strecori legumele şi pui din nou zeama la fiert împreună cu tele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la blender le gumele fierte, iar crema obţinută o adaugi în supa care fierbe. După câteva clocote, adaugi untul, apoi dai deoparte.
Serveşti supa cu bucăţele de bacon prăjit, caşcaval ras şi frunzuliţe de busuioc.
Supă-cremă de cartofi cu bacon
Pofta buna!
Foarte bine arata supa de cartofi cu bacon, foarte bine