Supă-cremă de cartofi cu bacon

Printeaza

Supă-cremă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Supa_crema_de_cartofi_cu_bacon

  • 400 g cartofi
  • 2 cepe albe potrivite
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 300 g bacon
  • 250 g cascaval
  • sare
  • piper
  • busuioc, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare. Cureţi ceapa şi o tai rondele. Când începe să clocotească, adaugi ceapa. După câteva clocote, adaugi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Laşi totul să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

Strecori legumele şi pui din nou zeama la fiert împreună cu tele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la blender le gumele fierte, iar crema obţinută o adaugi în supa care fierbe. După câteva clocote, adaugi untul, apoi dai deoparte.

Serveşti supa cu bucăţele de bacon prăjit, caşcaval ras şi frunzuliţe de busuioc.

Supă-cremă de cartofi cu bacon

Supa_crema_de_cartofi_cu_bacon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Foarte bine arata supa de cartofi cu bacon, foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.