Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane
PrinteazaSupa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne, ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina, patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute.
- 500 ml supă de carne (sau de legume)
- 1 kg ciuperci
- 100 g unt
- 1 legătură leuștean tocat
- ¼ linguriță zahăr
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 4 linguri smântână
- 4 linguri făină
- 1 legătură pătrunjel tocat
- sare
- piper
- crutoane
- ardei iute
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile și se toacă mărunt. Se păstrează câteva pentru ornat care se taie felii. Se încing 4-5 linguri de ulei într-o cratiţă și se călesc ciupercile tăiate mărunt. Se lasă să scadă pe foc mic. Se pasează apoi ciupercile în blender până când se obține un piure gros. Se strecoară zeama prin strecurătoare.
Se încinge untul și se adaugă făina. Se amestecă încontinuu pentru a nu face cocoloașe. Se adaugă treptat și supa și se lasă la fiert timp de 5-6 minute. Se asezonează cu zahăr, sare și piper. Se adaugă smântâna și piureul de ciuperci. Se servește fierbinte cu verdeață tocată, cu feliuțe de ardei iute și cu crutoane.
Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane
Pofta buna!