Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt
PrinteazaSupa-crema de ciuperci cu smantana si usturoi din: ciuperci albe, smantana, suc de lamaie, vin alb sec, ceapa, usturoi, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g ciuperci albe
- 500 ml smântână
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- 200 ml vin alb sec
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
In oala sub presiune se topeşte untul, în care se călesc ceapa curăţată şi tocată mărunt şi usturoiul tăiat felioare. Se pun si ciupercile curăţate si feliate, se lasă 5 minute, se presară sare şi piper.
Se toarnă vinul şi sucul de lămâie, se închide vasul si se lasă pe foc 10 minute de când începe să fluiere. Intr-o oală se pune smântână la fiert si apoi se toarnă în blender odată cu ciupercile si zeama lor. Se mixează, se potriveşte gustul si se aduce la masă cât mai caldă.
Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt
Pofta buna!
Foarte buna supa crema de ciuperci