Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta
PrinteazaSupa crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa, cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana, salvie, menta, sare si piper.
- 1 conopida mare si deasa
- 1 ceapa alba
- 1 cartof mare fiert
- 2 catei de usturoi
- 1 felie de telina
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 pachet de unt
- 500 ml lapte
- 1 lingura faina
- 100 ml smantana grasa
- frunze de salvie si menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele, le speli sub jet de apă şi le laşi acoperite cu apă rece în care ai dizolvat puţin oţet, pentru a păstra culoarea albă a legumei şi pentru a îndepărta toate impuritatile dintre bucheţele. Fierbi bucheţelele în apă cu sare circa 6 minute şi scurgi apa.
Incingi uleiul într-o cratiţă, căleşti ceapa dată pe râzătoare, până se înmoaie. Adaugi cartoful fiert, ţelina rasă şi conopida şi înăbuşi legumele.Separat, prepari un sos alb din făina desfăcută în puţină apă rece, o parte din laptele cald şi untul. Torni peste legume.
După ce au fiert legumele, le treci prin sită sau le pasezi. Piureul obţinut îl subţiezi cu laptele rămas, potriveşti de sare şi piper şi dai în câteva clocote, între timp pisezi usturoiul. Dai cratiţa de pe foc şi amesteci smântână şi mujdeiul.
Serveşti supa caldă, garnisită cu crenguţe de mentă verde. Se poate servi simplă sau presărată cu parmezan ras, cu crutoane de pâine rumenite sau cubuleţe de caşcaval.
Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta
Pofta buna!