Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta

Printeaza

Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa, cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana, salvie, menta, sare si piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_conopida_cu_frunze_de_salvie_si_menta

  • 1 conopida mare si deasa
  • 1 ceapa alba
  • 1 cartof mare fiert
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 pachet de unt
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 ml smantana grasa
  • frunze de salvie si menta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaci conopida în buche­ţele, le speli sub jet de apă şi le laşi acoperite cu apă rece în care ai dizolvat puţin oţet, pen­tru a păstra culoarea albă a le­gumei şi pentru a îndepărta toate impuritatile dintre bucheţele. Fierbi bu­cheţelele în apă cu sare circa 6 minute şi scurgi apa.

Incingi uleiul într-o cratiţă, căleşti ceapa dată pe râzătoa­re, până se înmoaie. Adaugi cartoful fiert, ţelina rasă şi co­nopida şi înăbuşi legumele.Separat, prepari un sos alb din făina desfăcu­tă în puţină apă rece, o par­te din laptele cald şi untul. Torni peste legume.

După ce au fiert legu­mele, le treci prin sită sau le pa­sezi. Piureul obţinut îl subţiezi cu laptele rămas, potriveşti de sare şi piper şi dai în câteva clo­cote, între timp pisezi usturoiul. Dai cratiţa de pe foc şi amesteci smântână şi mujdeiul.

Serveşti supa caldă, garnisită cu crenguţe de men­tă verde. Se poate servi sim­plă sau presărată cu parme­zan ras, cu crutoane de pâi­ne rumenite sau cubuleţe de caşcaval.

Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta

Supa_crema_de_conopida_cu_frunze_de_salvie_si_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.