Supa crema de dovlecel
PrinteazaSupa crema de dovlecel din: dovlecel, apa, patrunjel, leustean, usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie.
- 700 g dovlecel
- 1 ½ l apă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuștean
- 3-4 căței usturoi
- 3 linguri ulei măsline
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se spală și se curăță dovleceii. Se taie rondele. Se curăță cartofii și ceapa. Se pun la fiert, în apă cu sare. Când apa dă în clocot, se adaugă rondelele de dovlecel. După ce au fiert bine cartofii, se strecoară legumele și se pun într-un blender.
Se spală verdețurile și se toacă. Se adaugă și ele în blender. Se zdrobesc timp de 5 minute până când se obține un piure fin. Piureul se pune pe foc din nou, se desface cu ulei de măsline și cu jumătate din cantitatea de supă în care au fiert legumele.
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Se călește în ulei încins până se rumenește bine și se presară peste supă, chiar la servire. Dacă va părea o cremă prea groasă, se mai poate adăuga supă. Se asezonează cu sare și piper. Se poate servi cu crutoane fierbinți, înmuiate în mujdei.
Supa crema de dovlecel
Pofta buna!