Supa crema de fulgi de ovaz

Printeaza

Supa crema de fulgi de ovaz din: morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, frunze de varza, ou, lapte, fulgi de ovaz, ulei de masline, patrunjel, apa.

Ingrediente:Supa_crema_de_fulgi_de_ovaz

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 2-3 frunze de varza cruda
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 4-5 linguri fulgi de ovaz
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 l apa

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Le tai în cuburi şi ie fierbi la foc mic, în 2 litri de apă. Strecori legumele şi le pasezi în blender împreu­nă cu o parte din zeamă, până obţii un piure fin. Pui din nou pe foc oala cu supă de legume, iar când clocoteşte, presari fulgii de ovăz sub formă de ploaie, amestecând încon­tinuu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă de vas.

Laşi să fiarbă 20-25 de minute, adaugi piureul de zarzavat, apoi laptele, amestecând mereu, până începe să clocotească. Dregi supa cu un ou, adaugi şi uleiul sau unt, după care presari pătrunjelul tocat mărunt.

Poţi să serveşti supa atât caldă, cât şi rece, cu un adaos de crutoane.

Supa crema de fulgi de ovaz

Supa_crema_de_fulgi_de_ovaz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.