Supă-cremă de gulie cu afumătură
PrinteazaSupă-cremă de gulie cu afumătură din: muschi file afumat, cartofi, gulie, albitura, morcovi, telina, smantana, piper si sare.
- 150 g muschi file afumat
- 2 cartofi
- 1 gulie
- 1 albitura
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 200 ml smantana de gatit
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi pu-ne-le pe foc, tăiate în bucăţi mari, în trei litri de apă cu sare. După ce au fiert, scurge zeama şi păstreaz-o. Pasează legumele cu un blender sau tre-cându-le printr-o sită deasă, adaugă smântână puţin câte puţin, amestecând cu un tel, iar la final, toarnă zeama.
Amestecă până ce obţii o supă-cremă nu foarte subţire. Drege gustul de sare. Serveşte supa cu bucăţele de muşchi file, piper proaspăt măcinat şi pâine prăjită.
Supă-cremă de gulie cu afumătură
Pofta buna!