Supa crema de legume cu busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, unt, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, paine, smantana.

Ingrediente:

  • 3 fire de praz
  • doi cartofi
  • doi dovlecei
  • un morcov
  • 4 căţei de usturoi
  • 75 g unt
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • pâine
  • smântână

Mod de preparare:

Prazul se curăţă de frunzele veş­tede, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Dovleceii se spală, se taie bucăţi şi se aşază lângă praz. Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. într-o oală se topeşte untul, se adaugă prazul şi usturoiul curăţat de foi.

Se călesc până ce prazul devine sticlos, se adaugă morcovul, cartoful şi dovleceii. Se pun frunza de dafin, sarea şi piperul după gust. Se toarnă apă cât să acopere legu­mele, se acoperă oala’cu un capac şi se lasă să fiarbă până ce legumele pot fi pătrunse cu o furculiţă.

Dacă este nevoie, se mai adaugă apă pe parcurs, com­pletând cu sare şi piper. Se scot legumele din oală, se pun într-un vas înalt, se toamă puţină supă şi se pasează.Se toarnă din apa în care au fiert până rezultă o supă cremă, se pune într-o oală şi se fierbe cinci- zece minute.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. busuiocul ii da un gust ft bun, eu pun in multe retete

  2. Nu-mi palce supa asta deloc, nici ca prezentare nici ca mancare, ca nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.