Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină

Printeaza

Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina, zahar, sare.

Ingrediente:Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_de_telina

  • 1 telina de 300 g
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 150 g smantana sau iaurt
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 1 legatura patrunjel si frunze de telina
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Păstrezi 1/2 ţelină pentru crutoane. Pui la fiert legumele, la foc mediu, pentru 20 de minute în 1,5 l apă, împreu­nă cu zahărul şi un praf de sare. Crutoanele de ţelină le faci astfel: tai ţelina în felii, apoi în cubuleţe, pe care le căleşti într-o lingură de unt topit.

Strecori supa şi pasezi legumele în blender. Amesteci piureul obţinut cu supa în care au fiert legumele. Potriveşti gustul de sare, apoi adaugi untul rămas şi smântână sau iaurtul. Pui supa în farfurii, presari pătrun­jel verde tocat şi frunze de ţelină tăiate cât mai fin, apoi adaugi cru­toane de telină.

Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină

Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_de_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.