Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină
PrinteazaSupă-cremă de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina, zahar, sare.
- 1 telina de 300 g
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 150 g smantana sau iaurt
- 2 linguri unt sau margarina
- 1 legatura patrunjel si frunze de telina
- 1 lingurita zahar
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Păstrezi 1/2 ţelină pentru crutoane. Pui la fiert legumele, la foc mediu, pentru 20 de minute în 1,5 l apă, împreună cu zahărul şi un praf de sare. Crutoanele de ţelină le faci astfel: tai ţelina în felii, apoi în cubuleţe, pe care le căleşti într-o lingură de unt topit.
Strecori supa şi pasezi legumele în blender. Amesteci piureul obţinut cu supa în care au fiert legumele. Potriveşti gustul de sare, apoi adaugi untul rămas şi smântână sau iaurtul. Pui supa în farfurii, presari pătrunjel verde tocat şi frunze de ţelină tăiate cât mai fin, apoi adaugi crutoane de telină.
Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină
Pofta buna!