Supa crema de legume cu nucsoara
PrinteazaSupa crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara. Dacă vrei, poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei supe.
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 cartofi
- 1 ardei gras rosu
- 200 ml smantana
- 1 galbenus
- 50 g unt
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- nucsoara
Mod de preparare:
Curata morcovii, telina, ceapa si ardeiul, taie-le bucati si pune-le la fiert in 2 l de apa cu putin sare. După zece minute de clocotit, adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Mai lasă pe foc cât să fiarbă şi aceştia, apoi paseză toate legumele cu ajutorul unui blender sau cu pasatorul, după ce le-ai scos într-un castron încăpător.
Pune din nou piureul de legume în zeama în care au fiert şi dă la foc mic. Amestecă gălbenuşul cu smântână şi un polonic cu supă fierbinte, apoi încorporează în crema de legume.
Adaugă untul, potriveşte gustul de sare, iar înainte de servire, presară deasupra frunze de pătrunjel si nucsoara (optional).
Supa crema de legume cu nucsoara
Pofta buna!