Supa crema de legume cu nucsoara

Printeaza

Supa crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara.  Dacă vrei, poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei supe.

Ingrediente:Supa_crema_de_legume_cu_nucsoara

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana
  • 1 galbenus
  • 50 g unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Curata morcovii, telina, ceapa si ardeiul, taie-le bucati si pune-le la fiert in 2 l de apa cu putin sare. După zece minute de clocotit, adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Mai lasă pe foc cât să fiarbă şi aceştia, apoi paseză toate legumele cu ajutorul unui blender sau cu pasatorul, după ce le-ai scos într-un castron încăpător.

Pune din nou piureul de legume în zeama în care au fiert şi dă la foc mic. Amestecă gălbenuşul cu smântână şi un polonic cu supă fierbinte, apoi încorporează în crema de legume.

Adaugă untul, potriveşte gustul de sare, iar înainte de servire, presară deasupra frunze de pătrunjel si nucsoara (optional).

Supa crema de legume cu nucsoara

Supa_crema_de_legume_cu_nucsoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.