Supa crema de linte cu verdeata si crutoane
PrinteazaSupa crema de linte cu verdeata si crutoane din: linte, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, otet, patrunjel verde, sare, piper, crutoane cu usturoi.
- 400 g linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 pătrunjel rădăcină
- ½ lingură oțet
- 1 pătrunjel verde
- sare
- piper
- crutoane cu usturoi
Mod de preparare:
Se fierbe lintea în apă cu sare și oțet și se dă în 2-3 clocote. Se adaugă ceapa, morcovul, rădăcinile de pătrunjel, tocate mărunt. Se fierb, la foc mic, acoperit. După ce au fiert, toate ingredientele se trec printr-o sită deasă.
După gust, se potrivește cu sare și piper, apoi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se servește fierbinte cu verdeață și crutoane.
Supa crema de linte cu verdeata si crutoane
Pofta buna!