Supa crema de linte rosie

Printeaza

Supa crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, sare, bulion, ulei, menta.

Ingrediente:Supa_crema_de_linte_rosie

  • 0,3 kg linte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri de ulei
  • menta

 

Mod de preparare:

Se spală lintea şi se pune la înmuiat de seara, pentru a doua zi. Se pune la fiert, în 2 I de apă rece, împreună cu ceapa şi morcovul, păstârnacul şi usturoiul tocate mărunt; după gust se poate adăuga şi un cartof.

După ce a fiert lintea, se adaugă sarea, bulionul şi uleiul, se mai dă în câteva clocote, apoi supa se pune în blender la pasat. La final, se adaugă menta. Se serveşte cu crutoane de pâine şi câteva frunze de pătrunjel pentru aromă.

Supa crema de linte rosie

Supa_crema_de_linte_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.