Supă-cremă de mazăre şi creson
PrinteazaO reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson, cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si sare.
- 300 g mazăre boabe
- 200 g creson
- 200 g cartofi
- 1 praz
- 1 lingură de făină
- 1,51 supă de legume
- 2 gălbenuşuri
- 1 dl smântână lichidă
- 40 g unt
- 4 felii de pâine de ţară, prăjită
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul şi tocaţi-l, curăţaţi cartofii de coajă şi tăiaţi-i cubuleţe, spălaţi bine cresonul şi rupeţi-l bucăţi nu prea mici. Căliţi prazul într-o cratiţă în care aţi topit untul. Adăugaţi mazărea, cresonul şi cartofii şi lăsaţi-le să-şi dezvolte aroma 5 minute, amestecând continuu.
Presăraţi deasupra făina şi, fără să vă opriţi din frecat, încorporaţi puţin câte puţin supa fierbinte. Daţi în clocot, faceţi focul mic, săraţi şi lăsaţi să fiarbă încet 20 de minute, apoi stingeţi. Mixaţi totul, puneţi din nou pe foc şi continuaţi să fierbeţi supa încă 10 minute.
Bateţi gălbenuşurile cu smântână într-o farfurie adâncă, potriviţi de sare şi de piper, încorporaţi compoziţia în supa-cremă şi amestecaţi bine 1 minut înainte de a stinge focul. Puneţi crema în castronele individuale şi serviţi-le însoţite de felii de pâine de ţară prăjită.
Supă cremă de mazăre şi creson
Poftă bună!