Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel
PrinteazaSupa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel.
- 0,5 kg morcovi
- 3 cartofi
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- sare
- 2 linguri cu ulei
- patrunjel frunze
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul, ardeiul gras şi, după ce au fiert, se scot legumele întregi şi se potriveşte supa cu sare.
Se taie morcovii felii şi se înăbuşe într-o tigaie, împreună cu o ceapă tocată mărunt.
Când începe să se înmoaie morcovul, se adaugă sarea şi cartofii tăiaţi felii. Se adaugă supa de zarzavat cât să acopere amestecul şi se lasă la fiert 45 de minute, adaugând supă permanent.
La final, amestecul se pune la pasat în blender şi se subţiază cu zeama de supă după gust.
Se serveşte cu crutoane de pâine şi câteva frunze de pătrunjel pentru aromă.
Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel
Pofta buna!