Supa-crema de morcovi cu ghimbir
PrinteazaSupa-crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi cu tot cu frunze, făină de fulgi de ovăz, ceapă mică, ghimbir, măghiran, piper cayenne, ulei, apă, sare.
Ingrediente:
- 250 g morcovi cu tot cu frunze
- 2 linguri făină de fulgi de ovăz
- 1 ceapă mică
- 1 lingură ghimbir
- 1 linguriţă de măghiran
- 1 linguriţă (pentru cafea) de piper cayenne
- 1 lingură de ulei
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Morcovii tăiaţi rondele, dar şi condimentele se pun în apă fierbinte. Se fierb 15-20 de minute, după care morcovii se paserează.
Pireul obţinut şe amestecă cu făina, se pune înapoi în zeama de morcovi şi se fierbe încă o dată. Se ia de pe foc, se adaugă uleiul şi frunzele de morcovi tăiate mărunt.
Pofta buna!