Supă cremă de morcovi cu măr galben
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu mar galben din: morcovi, ceapa, ghimbir, mar, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare.
- 8 morcovi mari
- 1 ceapă mică albă
- 1 lingură de ghimbir ras
- 1 măr galben sau verde
- 8 linguri de iaurt natural dens
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 l supă de legume
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi căliţi-o într-o cratiţă împreună cu ghimbirul ras şi cu uleiul extravirgin de măsline.
Spălaţi şi curăţaţi morcovii, tăiaţi rondele jumătate dintr-unul, iar restul tocaţi-i mărunt. Curăţaţi de coajă mărul şi feliaţi-l foarte subţire. Puneţi bucăţelele de morcov şi mărul în ceapa călită, potriviţi de sare, turnaţi deasupra supa de legume fierbinte şi fierbeţi 30 de minute cu capac, la foc mic.
Stingeţi focul, lăsaţi preparatul să se răcorească puţin şi mixaţi-l până obţineţi o cremă foarte moale. Adăugaţi patru linguri de iaurt şi zeama de lămâie, apoi amestecaţi energic.
Porţionaţi crema în farfurii adânci şi în centrul fiecăreia puneţi o lingură de iaurt, fără să amestecaţi. Ornaţi cu câteva rondele de morcov crud şi cu frunzuliţe de pătrunjel. Serviţi imediat.
Supă cremă de morcovi cu măr galben
Poftă bună!