Supă-cremă de roşii coapte
PrinteazaSupă-cremă de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun, piper.
- 1 kg rosii
- 5 morcovi
- 1 radacina de patrunjel cu tot cu frunze
- 1 legatura ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 2-3 fire cimbru verde
- sare de mare
- ulei de masline
- 1 lingura zahar brun
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Speli roşiile şi le tai în jumătate. Cureţi şi speli morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi usturoiul. Aşezi toate legumele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le presari cu sare de mare, zahăr brun, piper şi cimbru şi le stropeşti cu uleiul de măsline.
Coci legumele timp de 30-35 de minute, la foc mediu, până se înmoaie şi se rumenesc roşiile. Scoţi tava din cuptor, laşi legumele să se răcorească, după care le mărunţeşti în blender. Sărezi după gust şi condi¬mentezi cu piper şi cimbru.
Aduci la masă porţiile împreună cu ulei de măsline şi crutoane, pentru ca fiecare mesean să-şi adauge după gust. Poţi servi supa atât caldă, cât şi rece.
Supă cremă de roşii coapte
Pofta buna!
Intai se coc rosiile? sau se gasesc de cumparat direct coapte?