Supa crema de rosii cu busuioc si patrunjel
PrinteazaO reteta foarte usoara de supa crema de rosii cu busuioc si patrunjel verde din: unt, ceapa, usturoi, faina, rosii sau bulion, pasta de tomate, supa, zahar, busuioc, pipr, sare si patrunjel verde.
- unt 50 g (sau ulei 50 ml)
- ceapă 40 g
- un căţel de usturoi
- două linguri de faină
- roşii proaspete sau în bulion 450 g
- o lingură de pastă de tomate
- apă sau supă 1,5 1
- puţin zahăr
- busuioc
- piper şi sare după gust
- o legătură mică de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se prăjesc auriu în unt sau ulei. Se presară făina şi se prăjeşte uşor, fără a se colora. Se stinge cu supă sau apă cu puţin knorr şi se adaugă pasta de roşii şi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe.
Se condimentează cu sare, zahăr, piper şi busuioc, se fierbe 10-15 minute, după care se pasează printr-o sită deasă, înainte de servire, se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
Dacă doriţi, puteţi adăuga smântână înainte de servire.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- supa crema de rosii proaspete